Historien til SkinIdent AG

På 1980-tallet begynte Dr. Ernst W. Henrich å spesialisere seg i samarbeid med kosmetiske institutter i blant annet behandling og utryddelse av rynker. Fordi effektiv og sunn hudpleie er så viktig for den langsiktige bærekraften til sunn og vakker hud, interesserte Dr. Henrich seg også for hudpleieproduktene som ble tilbudt av kosmetiske institutter og det generelle markedet. Ved å gjøre dette konstaterte han at kosmetiske institutter, apotek, parfymerier, helsebutikker og andre distribusjonskanaler ikke oppfylte kriteriene som han anså nødvendige, som lege orientert mot dermatologi og naturmedisin, for sunn og affektiv hudpleie. Dette ønsket han å endre.

På en konferanse for kjemikere i Heidelberg i 1988 møtte Dr. Henrich Dr. Thomas Baumann. Sammen grunnla de DR. BAUMANN COSMETIC GmbH i 1990, hvoretter de første produktene ble utviklet med suksess over en toårig forskningsperiode. 

Fra starten foregikk salg og distribusjon kun gjennom kvalifiserte kosmetikkinstitutter som kunne sørge for ekspert hudanalyse og konsultasjon. Fordi Dr. Baumann SkinIdent-navnet står ikke bare for produktkvalitet, men også for kvalitetskonsultasjon og kundeservice.

Fremst i utviklingen av produktene var fokus på helse og dermatologiske kriterier som optimal kompatibilitet og effektivitet. Dette krevde identifisering og avståelse av stoffer som kan ha en negativ innvirkning på huden. Minste dermatologiske kriterier for hudpleieprodukter er at de er:

  • fri for parfyme/duft (regnes som de verste allergenene)
  • fri for konserveringsmidler (også blant de verste allergenene)
  • fri for mineraloljer (på grunn av den negative effekten på hudens beskyttende barriere