Hvorfor må vi tenke på hva vi smører på huden vår?

16.02.2023

I en undersøkelse gjort i Norge ble 32 produkter testet, hvor kun 3 var fri for problematiske kjemikaler (Ref.artikkel i Forbrukerrådet 28/11-2020).

Aftenposten skriver i en artikkel publisert på internett den 21. oktober 2015 at stoffet oksybenzon, som fungerer som et UV-filter og finnes i 3.500 forskjellige solkremer i verden, skader korallene. Dette går fram av en rapport som er publisert i Archives of Environmental Contamination and Toxicology.

Det ble også gjennomført en undersøkelse av "Tv2 hjelper deg" den 14. oktober 2021, hvor det gikk frem at av 10 hudprodukter som ble testet inneholdt de fleste stoffer som skader huden vår.

Huden beskytter kroppen mot fysiske, kjemiske og mikrobiologiske skader. Det er derfor viktig at vi tenker over hva vi smører på huden vår til daglig, samt hva den trenger for å beskytte og fornye seg. 

Så da kommer det store spørsmålet, hva skal vi kjøpe? 

Hva er trygt for oss å smøre på oss. Klarer forbrukeren å orientere seg i jungelen av innholdsstoffer og kjemikalier? 

Det er rett og slett ikke mulig hvis du ikke har mye kjennskap til biologi.

Jeg har etter at jeg begynte med Dr.Baumann kremene fra Tyskland prøvd så godt jeg kunne å forstå alle ordene i inneholdsbeskrivelsen som står bak på krukken, Og, jeg har også fått undervisning av leverandørene. 

Resultatet er at jeg blitt mye klokere.

Jeg har mange ganger tatt tema opp med mine kunder, og spurt om de har lest bak på krukken og om de forstår hva som står der? Vet de i det hele tatt hva det er de smører på seg? 

Svaret er stort sett nei. 

Kunden har fått med seg at det skal ikke være parfyme eller parabener i krukken og den skal inneholde vitaminer. Er ikke det litt skremmende at vi ikke vet mer, når vi også vet at det vi smører på oss går over i blodomløpet vårt? Det kan over tid gi reaksjoner i form av utslett, allergier, eksem og muligens andre tilstander. 

Så hva skal vi gjøre? 

Vi kan begynne å stille krav til selgeren om at de må forklare oss hva som er i krukken, og vi kan kjempe for at Regjeringen arbeider for en strengere regulering av produktene på markedet, slik at forbrukeren kan føle seg tryggere.

Men, det er dessverre en lang vei å gå enda.

Jeg er ihvertfall glad for å kunne si at kremene som vi selger hos oss er blant de 10% av kremene i Norge som det er trygt å smøre på huden (Ref.artikkel i Forbrukerrådet 28/11-2020).

Dr.Baumann har blitt testet i laboratorie i Norge hvor det ble bekreftet at de var helt frie for alle farlige kjemikalier, hormoner, mineraloljer (råoljer), parabener, konserveringsmidler, og ikke minst for animalske stoffer. 

Hilsen Dora Hall

#drbaumann #naturligekremer #hudpleie #naturprodukter